Versioner – naprakész dokumentáció

Nem ritka, hogy a kivitelezés során kisebb-nagyobb mértékben változnak a tervek. Az sem ritka, hogy az új információk elakadnak valahol és nem jutnak el a kivitelezés helyszínén a megfelelő emberhez. A szerződött partnereket és a munkatársakat nem lehet néhány másodperc alatt megváltoztatni, ám a Versioner, egy androidos készülék és internetkapcsolat segítségével a tervlapok aktualitása pillanatok alatt ellenőrizhető.

Kategória:

 

A Versioner egy ingyenes alkalmazás, melynek használata alapvetően a tervezőktől függ, hiszen Ők készítik el a különböző tervlapokat. A tervezőknek egy klienst kell telepíteniük, ami beépül az AutoCAD alapú alkalmazásokba és lehetővé teszi a QR kódok generálását (a asztali és mobil kliens letölthető a Versioner hivatalos oldaláról, ami a linkeknél található). A generált QR kódot egy Androidos készülékre telepített alkalmazás segítségével lehet leolvasni. A mobil eszköznek internetes kapcsolattal kell rendelkeznie, hiszen csak így kérdezhetők le a kódhoz tartozó aktuális adatok. A különböző tervlapok kódjára fel lehet iratkozni (mint például egy hírcsatornára) és amint a tervező frissíti a QR kódot, a rendszeren keresztül minden feliratkozott kap egy értesítést, hogy frissült a tervlap.

A rendszer használata egyszerű és roppant hatékony. A generált kódokat az AutoCAD alapú alkalmazásokon kívül gyakorlatilag bármilyen egyéb alkalmazással (Revit, ArchiCAD, Word, Excel, Power Point stb.) is lehet használni, ahol megoldható a képek beszúrása.

A Versioner hivatalos oldala
A Versioner használata

Versioner 2014 letöltése
Telepíthető: AutoCAD, AutoCADk Map 3D, AutoCAD Civil 3D 2012-2014-es verziókra